vzwcarrousel

vzwcarrousel

welkom

Je moet niet langer wachten tot het krantje uit is, vanaf nu kan je elke dag kijken wat we allemaal uitspoken op kamp. Je mag ook altijd een reactie plaatsen.

Paaskamp: dag 3: 21/04/2019

paaskampGeplaatst door Hilde Robert zo, april 21, 2019 23:24:46

Vrolijk Pasen allemaal! Het zonnetje kwam deze ochtend al vroeg piepen door onze gordijnen. Ons geduld werd toch nog even op de proef gesteld, want eerst stond er ons nog een heerlijk Paasontbijt te wachten. Pistolets en Paaseieren stonden op het buffet en er knalden al vroeg vrolijke hits door de box. Toen we erop uit trokken na het ontbijt ontdekten we dat de Paashaas geweest was. Een heuse zoektocht naar Paaseieren, marshmellows, knuffeltjes en chocolade konijnen in het doolhof was het gevolg. We vonden allemaal wel iets tussen het groen van de hagen en het gras. Daarna stonden Jolien en Yenthe al klaar met een leuk Paasspel. We speelden verschillende teamspelen buiten in het heerlijke zonnetje. Hiermee verdiende we nog meer Paaseieren, maar deze keer op onze speelkaart. Alsof er nog niet genoeg eieren op het programma stonden, serveerden ze vandaag als middageten vogelnestjes. Hmmmmmm. Als kers op de taart kregen we ook nog een lekkere petitfour als dessert. Verwennerij alom.

Tijd voor een welverdiend middagdutje. Daarna werden we wakker in een heuse sprookjeswereld. Ine en Natalie namen ons mee op tocht naar het huis van Sneeuwwitje. Tijdens deze tocht moesten we in verschillende groepen wél 8 opdrachten volbrengen. Diamanten zoeken, bootjes vouwen, peperkoekenhuisjes bouwen, de bal zo dicht mogelijk bij de kikkerprins petanquen, … Iedereen deed zijn uiterste best en nadien kregen we allemaal een verrassing uit de schatkist.

Als (laatste) avondmaal kregen we heuse santolets of pistowiches (dit is een kruising tussen een sandwich en een pistolet). Een echte ontdekking op culinair vlak.

Traditiegewijs sloten we de laatste avond af met een vette carrouselparty! Onze jonkies (lees onze nieuwe jeugdige aanwinsten) voorzagen voor ons een ‘cantus’ met aansluitend een fuif.

Slaapwel allemaal en tot morgen!

Natalie en Dana  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post118

Paaskamp: dag 2: 20/04/2019

paaskampGeplaatst door Marlies Vandermaesen za, april 20, 2019 23:03:42

We werden vanmorgen wakker met een stralend zonnetje in het ‘verre’ Bornem. Bij het ontbijt werden we verwend met lekkere chocoladebroodjes en heerlijke koffie. Terwijl de laatste tasjes werden afgewassen zette Marlies al onze knutselmaterialen klaar. Onze fijne motoriek werd getest met het maken van mooie vogelhuisjes, schitterende bloempotjes, fantastische winkelzakjes, fonkelende notaboekjes met, jawel hoor, echte diamantjes en lieve bijtjes sleutelhangers. Iedereen zette zijn beste beentje voor en de resultaten waren zonder twijfel adembenemend !!!

Na de lekkere frietjes met stoofvlees, OER-Belgische kost dus, wat iedereen prima vond, was het de hoogste tijd om naar de Bowlingbaan af te zakken. We weten het…misschien hadden we beter iets anders op ons programma gezet met dit mooie weer maar we waren vergeten te bellen naar Frank Deboosere voor ons vertrek en ….reservaties moeten doorgaan. Wat hebben we gezweet met die zware ballen! Om een beetje af te koelen hebben we dit kegelfestijn afgesloten met een fris pintje en een zoete cola of limonade. Sommigen onder ons waagden zich zelfs met deze hitte aan een heerlijke cappuccino.

Lekkere smosbroodjes stonden op ons avondmenu, waarna we ons klaarmaakten voor het grote spel, boodschap van algemeen nut. Reclameboodschappen van vroeger en nu, op radio en tv, met onbekende of bekende mensen en met leuke of vervelende slogans werden er naar onze oren gegooid maar….allemaal met super leuke muziekjes die we luidkeels meebrulden. Onze eigen reclamespot werd uiteindelijk ingeblikt en toen was het hoog tijd om in onze nest te kruipen, iedereen toch wel een beetje zenuwachtig want….morgen vroeg komen de Paasklokken, enfin …dat hopen we toch want we zijn allemaal heel braaf geweest vandaag!!!  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post117

Paaskamp: dag 1: 19/04/2019

paaskampGeplaatst door Marlies Vandermaesen za, april 20, 2019 00:48:16

Na een warme, lange rit zijn we uiteindelijk aangekomen op onze kampplaats in Hingene, Bornem. We hebben nog even gezellig buiten gezeten tot iedereen was aangekomen. Samen hebben we onze valiezen leeg gemaakt en onze bedden opgemaakt.

We werden onthaald met een lekker spaghetti waarna we er tegen konden voor onze avondactiviteit. Vanavond mochten we al meteen feest vieren. Onze groep werd in twee verdeeld en mochten een feest organiseren voor het andere deel van de groep.

De ene groep kreeg een echt vrijgezellenfeest met het verzamelen van de handtekeningen erbij. De andere groep had er voor gekozen om van 1 april een heus feest te maken. Alles werd een grapje. Met lekkere hapjes en een lekker drankje sloten we de avond af. Moe maar voldaan zijn we op deze eerste avond ons bedje ingekropen.

Tot morgen!

Marlies en Jolien  • Reacties(1)//blog.vzwcarrousel.be/#post116

Kerst-dag 4: 29/12/2018

kerstkampGeplaatst door Linda Volders za, december 29, 2018 13:51:50

Vanochtend stonden we allemaal een beetje bedroefd op. Het kamp was alweer voorbij. Maar natuurlijk konden we niet naar huis vertrekken vooraleer we karaoke gezongen hadden. Iedereen koos zijn favoriete nummer. We zongen de vrolijke noten van Laura Lynn, Clouseau en zelf Oasis. De sfeer zat er goed in. Iedereen zong mee en er werd zelfs een beetje gedanst. We sloten het spetterende festijn af met Mama Mia. Wat een feest!

We aten nog een laatste lekkere maaltijd, blinde vink met groentjes en patatjes, en daarna kwamen de begeleiders, mama’s, zussen en vrienden iedereen ophalen. We dronken samen een tasje koffie en we klonken op het volgende kamp.

Tot binnen een paar maanden.

groetjes
Natalie en Dorien en Ine

  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post115

Kerst-dag 3: 28/12/2018

kerstkampGeplaatst door Linda Volders vr, december 28, 2018 23:37:10

Deze ochtend sprongen we al meteen in onze sportieve plunje. Vervolgens werden we verrast met een heerlijke speculaas en croissant bij het ontbijt, want sporten op een lege maag dat kan natuurlijk niet. In de sporthal werden we verdeeld in 6 groepen. Elke groep mocht een andere sport doen en door middel van een doorschuifsysteem speelden de groepen bij elk spel telkens tegen een andere groep. Tijdens de voormiddag speelden we kin-ball, netbal en leefden we ons uit op het reuze luchtkussen. We sloten de voormiddag af met een wedstrijdje kin-ball tussen de begeleiding.

’s Middags stond een heerlijk bordje spaghetti voor ons klaar. Zoals steeds deden we een dutje na het middageten. Ook Hilde en Dana passeerden voor een kort babybezoekje. Ondertussen zette clown Toffi al zijn materiaal klaar. Na het vieruurtje zat iedereen in spanning te wachten op de show van de clown. Hij deed verschillende goocheltrucs waarbij we mochten assisteren. Tussendoor was er ook tijd voor een polonaise. Tot slot maakte hij velen blij met zelfgekozen ballon.

‘s Avonds maakte de kok voor ons een “slaatje van Kaatje” klaar ( spek, kip, groentjes, pasta).

Eindelijk was het dan zo ver, het langverwachte pakjesspel. We streden in 4 groepen om zo snel mogelijk onze pakjes te mogen openen. We speelden “de slimste alleswetende familieclub”. We zongen en quizden er op los. Na een paar rondes te hebben gespeeld, mocht iedereen zijn pakje openmaken. Iedereen was superblij met zijn gepersonaliseerde toilettas. Moe maar voldaan kropen wij een laatste keer in ons bedje in Maasmechelen. Tot morgen!

Groetjes,

Jolien & Natalie  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post114

Kerst-dag 2: 27/12/2018

kerstkampGeplaatst door Linda Volders do, december 27, 2018 23:03:07

De tweede dag van het kerstkamp was geweldig.
We begonnen met de knutselactiviteit. We konden een sneeuwman gevuld met rijst maken, een verfborstel omvormen tot kerstman, een kerstbal versieren en nog veel meer. De handige Harry’s hebben genoten en diegenen die wat minder graag knutselden konden stiekem meezingen met verschillende Vlaamse hits.

’s Middags stonden er frietjes op het menu, en als dessert een ijs. Het kon niet beter. Daarna stond een middagdutje op het programma en nadien was het tijd voor een het spel van Jolien en Dorien. We speelden: ‘Een dag uit het leven van…’ Verschillende personages kwamen aan bod, onder andere Koen Wauters, Kim Clijsters en de vrouwenmagneet Niels Destadsbader. De groepen beantwoorden vragen, moesten filmpjes bekijken en bestuderen en doe-opdrachtjes uitvoeren. Het was een groot succes.

De dag afsluiten deden we in het zwembad. Alle waterratten waagden zich in het grote zwembad, op de glijbaan of in het bubbelbad. Zelfs de kleinste onder ons hadden dolle pret in het kinderbadje.
Na het zwemmen knorden de magen natuurlijk een beetje en kregen we allemaal nog een stukje kerststronk. Heerlijk. We zakten nog even onderuit in de zetel met een fris drankje en dan hoorden we ons bedje roepen. We kropen allemaal onder de deken om heerlijk te dromen van morgen.  • Reacties(1)//blog.vzwcarrousel.be/#post113

Kerst-dag 1: 26/12/2018

kerstkampGeplaatst door Marlies Vandermaesen wo, december 26, 2018 23:43:29

Het is vandaag 26 december en dus tijd voor ons kerstkamp! Alle Carrousellers kwamen gepakt en gezakt om 14.00 u aan in Home Fabiola te Maasmechelen. De koffie rook lekker en de koekjes stonden al op de tafel. Nadat we iedereen van de familie terug naar huis hadden gestuurd was het de hoogste tijd om het kamp echt te beginnen, nl….met het lekkerste kerstgebak uit Europa, heerlijk met veel slagroom en grote stukken vers fruit. Wat een begin !!!

De namiddag werd afgesloten met een leuke kerstfilm over de 5 legendes, spannend, leuk, romantisch en natuurlijk met een happy end!

Ons avondmaal bestond uit een heerlijk broodje met verschillende lekkere slaatjes en als toetje een gezond stukje fruit. Op het programma deze avond stond een toffe soap quiz waarin we alle vragen over familie, thuis en de kampioenen moesten oplossen. Een leuke eerste dag ! op naar de tweede…

Linda

  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post112

Zomer 2: dag 5: 29/07/2018

zomerkampGeplaatst door Linda Volders zo, juli 29, 2018 19:09:04

De wekker ging vandaag zoals gewoonlijk weer om 8u. Opstaan lukte iets minder vlot dan de vorige dagen, maar dat hoort natuurlijk op de laatste kampdag.
Eens uit bed, kregen we een heerlijk ontbijtje en konden we de dag weer beginnen. Zeker omdat er een leuke boodschap ophing van het keukenpersoneel: “Lieve Carrousellers. Bedankt aan de vrijwilligers. Zo fijn dat er nog mensen als jullie zijn.”

Naar goede gewoonte eindigden we het kamp met een fijne karaoke. Er werden weer vele hits gezongen zoals "De Marie-Louise", "Zeven Anjers zeven rozen" en Heb je even voor mij. Elke Carrouseller nam de microfoon in de hand en zong uit volle borst. De ene al iets toonvaster dan de andere.

We kregen nog een laatste maaltijd voorgeschoteld en dan moesten we weer op de bus kruipen. Gelukkig ging de rit vlot en we moesten zelfs even wachten totdat de ouders en begeleiders er allemaal waren. Er vloeiden een paar traantjes, maar iedereen keerde tevreden naar huis, dromend van het volgende kamp.

Groetjes
Dorien


  • Reacties(0)//blog.vzwcarrousel.be/#post111
Volgende »